Jos armele!

hghgPână mai ieri credeam că viaţa e o luptă. Credeam că fiecare zi începe cu pregătirile pentru o nouă bătălie pe care trebuie să faci tot posibilul să o câştigi. Aveam impresia că dacă te zbaţi zi de zi, dacă încerci fiecare soluţie posibilă, la un moment dat vei reuşi să obţii orice-ţi doreşti. Fiecare vis poate deveni realitate dacă munceşti suficient şi dacă nu renunţi. Acesta era crezul meu, până când am înţeles că uneori you just have to let go.

Sunt zile în care nu mai poţi să lupţi. Eşti extenuat, dezgustat şi nu mai vezi sensul acestei permanente frământări pentru a obţine ceva ce nici măcar nu ştii dacă te va face fericit pe termen mediu sau lung. Sunt momente în care obiectivele tale par himere, speranţele  ţi se transformă în iluzii, şi tot ceea ce se zărea la orizont devine un miraj, căci atunci când credeai că eşti aproape, vezi că visele tale fug de tine, de fapt.

Dintr-o dată începi să înţelegi că lucrurile de care ţineai cu dinţii până de curând îţi fac mai mult rău decât bine şi că a venit momentul să renunţi la ele. Pentru o perioadă te-ai blocat într-un joc stupid de-a şoarecele şi pisica, dar acum ai obosit. Te-ai implicat prea mult în pseudo-relaţii şi ai încercat să umpli un gol cu lucruri lipsite de substanţă care ţi-au consumat toată energia. Ai luptat destul, ai inventat prea multe strategii pentru a câştiga o bătălie pierdută încă de la început.

E timpul să te întorci către tine, să laşi în urmă dorinţa nebună de a cuceri teritoriile altora. Locul tău nu este acolo, căci altfel, nu ai fi întâmpinat atâta rezistenţă. Nu ar fi trebuit să munceşti atât pentru a doborî ziduri. Ar fi fost normal să intri pe uşă, iar aceasta să ţi se deschidă larg în momentul în care te-ai apropiat.

În iubire nu este indicat să-ţi faci loc forţat. Aştepţi ca locul mult râvnit să ţi se ofere, dar nu poţi aştepta la nesfârşit. A venit momentul să îţi întorci privirea, să le permiţi lucrurilor bune accesul în viaţa ta, dar pentru asta, este nevoie să eliberezi spaţiul, să te descotoroseşti de tot ce e urât, trist, zadarnic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s