Cum vă place?

Woman008Cum să fie iubirea, domnilor? Ia spuneţi, nu-i aşa că nu o vreţi nici prea siropoasă – că-i greţoasă, nici prea uscată – că n-are gust, că o doriți spectaculoasă, dar uşor de suportat? Dar femeia, cum să fie? Presupun că nu o vreţi nici prea tânără, dar nici bătrână, nici frumoasă, dar nici urâtă, nici proastă, dar nici deşteaptă – cel puţin, nu prea deşteaptă sau mai ceva decât sunteţi voi. Mai pe scurt, „Nici prea-prea, nici foarte-foarte”. Cam aşa, cred, ar trebui să fie lucrurile pe care le căutaţi.

Dacă femeia este prea tânără, cu siguranţă, se află în căutare de „oportunităţi”. Oricând poate apărea la orizont un Făt-Frumos pe care dintotdeauna şi l-a dorit, dar în timpul ei prea scurt prin viaţă nu a avut cum să-l găsească. Şi atunci, vă va părăsi, evident. Nici prea bătrână n-ar trebui să fie, pentru că e plictisitoare, este mult prea precaută, poate cu ceva obligaţii pe care nu le va putea ignora sau „ciudăţenii” dobândite în perioada de singurătate – ciudăţenii precum: principii, condiţii, limite, valori, aşteptări, de cele mai multe ori, pertinente, şi aşa mai departe. Complicat, desigur!

Când femeia este prea frumoasă, din nou, e dificil. Cum să puteţi voi ţine piept duiumului de bărbaţi curtenitori care îi vor da târcoale neîncetat, care vor profita de orice secundă pentru a o răpi din braţele voastre? Ce să faceţi? Să îi impuneţi mai puţine farduri, rochii mai largi şi mai lungi, ieşiri mai rare sau prieteni, în majoritate, femei? Aţi putea să faceţi toate aceste lucruri, credeţi voi, că doar sunteţi bărbaţi şi asta vă oferă drepturi multiple, dar să vă transformaţi în gardienii neobosiţi ai darurilor pe care natura a fost atât de amabilă să i le ofere, este prea mult.

Totuşi, dacă este urâtă, parcă nu prea vă vine să vă apropiaţi de ea. Nu aţi putea voi să iubiţi un roboţel de bucătărie (sau de baie, sau de toată casa) cu ceva defecte de fabricaţie, mai ales la nivel estetic. Şi dacă nici la menaj nu ar fi pricepută, la ce-ar putea să fie bună femeia urâtă?

Partea cea mai interesantă vine atunci când ajungeţi la criteriul legat de inteligenţă. Pfiu! Păi cum să vreţi o proastă, o femeie care nu este în stare să lege două vorbe? Când vreţi să dezbateţi probleme politice sau sociale, să discutaţi subiecte sportive sau principiale, ea să se uite ca „rața la barieră”? Exclus! Cu toate acestea, dacă este deşteaptă, dacă (mai) citeşte, dacă are argumente pe care le expune atunci când îşi susţine punctul de vedere, dacă observă detaliile şi ascunzişurile problemelor şi mai vine şi cu soluţii creative pentru acestea – indiferent de domeniul din care fac parte – parcă vă cam eclipsează, nu-i aşa? O femeie deşteaptă vă pune intelectul la muncă neîntrerupt, chiar şi atunci când nu vorbeşte – şi nici nu vorbeşte prea mult. Se aşteaptă să o înţelegeţi, să îi anticipaţi aşteptările şi nevoile, să îi faceţi surprize, dar să nu vă daţi de gol înainte, să ştiţi ce-i place şi ce detestă cu înverşunare, să nu o întrerupeţi atunci când vorbeşte, să o respectaţi fără excepţie, să nu strecuraţi nici măcar o minciună pentru că în secunda următoare vă veţi izbi de privirea ei circumspectă care vă va cerceta până în străfundul subconştientului. Şi câte şi mai câte!

Să fie „deșteptuțe”, atunci. Să fie aşa numai când le permiteţi. În restul timpului, n-au decât să se uite la telenovele şi să croşeteze, că voi, de fapt, aveţi preocupări masculine, la care ele nu au acces pentru că, oricum, le dezaprobă. Şi-apoi, ce să caute o femeie pe un stadion – spre exemplu, nu?

Dacă s-ar fi inventat un software pentru programarea şi reprogramarea femeii după criteriile voastre, aţi fi fost în stare să vindeţi tot numai pentru a face rost de bani să-l procuraţi. Şi, neapărat, să fi fost prevăzut cu telecomandă, ca să nu vă ridicaţi din fotoliu, din faţa televizorului, pentru a o programa pe modul de gătit, de spălat sau modul de noapte – la culcare, ca o femeie bună ce este. Dar nu disperaţi, tehnologia evoluează cu o viteză incredibilă. Cine ştie ce ne aduce ziua de mâine? Poate că într-o zi vă veţi putea crea femeia, iubirea şi tot restul lucrurilor care derivă de aici, exact aşa cum vă plac. Speranţa moare ultima.

4608701578_f70d298fa6_z

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s