Gogoşi, panglici şi tromboane

gulls_1669668bAşa sunt unii oameni: iubitori ai ideii de iubire. Sunt cei care îşi pun sufletul la bătaie pentru tot ceea ce le pare important, care trăiesc doar pentru a simţi. Sunt nişte visători și ar fi în stare să dea tot pentru dragoste, pentru acea dragoste care, consideră ei, merită cele mai mari sacrificii. Aceşti oameni sunt catalogaţi ca fiind inconştienţi, gata oricând să abandoneze totul pentru a-şi urma visul.

Îi vedem peste tot. Îi remarcăm pe stradă mergând agale cu căştile în urechi, ascultând mereu aceleaşi melodii siropoase, privind cu admiraţie clădirile vechi și frunzele pârguite ale copacilor, bucurându-se de mângâierea vântului şi a părului rebel. Le putem observa zâmbetul melancolic, privirea pierdută, gesturile lente, ample, elegante. Sunt cei ce respiră poezie şi care se emoţionează la fiecare ciripit, la fiecare bătaie de aripi atunci când porumbeii le zboară pe deasupra capului, cei pentru care strigătul pescăruşilor nu trece niciodată neobservat pentru că semnificaţia acestuia se ascunde în cele mai întortocheate cotloane ale minţii, în cele mai greu accesibile zone spirituale – este strigătul abandonului total, al renunţării la sine, al proiectării în trecut sau în viitor, un viitor necunoscut, dar prea mult visat.

Vine o vreme când, visătorii vor fi nevoiţi să renunţe la sforile de care s-au agăţat cu însetare, căci ele nu le mai oferă decât suferinţă, răni şi cicatrici pe care vor şti, apoi, cum să le transforme în accesorii. Vine ziua în care, îşi dau seama că cei din jurul lor nu sunt la fel de sensibili, că toate cuvintele lor au fost doar particule de praf pe care vântul le-a împrăştiat la prima adiere. Superficialitatea și nepăsarea sunt de netolerat, sunt săgeţi otrăvite care se înfig aprig în sufletul lor şi de care vor învăţa, în timp, cum să se descotorosească. Din ziua în care vor decide să nu mai aibă aşteptări, cei care i-au dezamăgit vor face parte din categoria celor de care inima lor se va feri ca de o maladie sălbatică şi contagioasă. Tertipurile care le-au făcut sufletul să vibreze o perioadă, îi vor dezgusta atunci, şi vor învăţa cum să devină cinici şi nepăsători. Pentru a se proteja, vor îmbrăca armura omului de neatins, aspru, acid şi fără sentimente, deşi nu vor uita să spere, în adâncul sufletului, că îşi vor primi, până la urmă, răsplata binemeritată. Vor continua să creadă că lucrurile importante nu sunt uşor de obţinut, că tot ceea ce au pierdut sau nu au primit vreodată, nu erau, de fapt, potrivite pentru ei. Visătorii vor spera că universul ştie ce este mai bine pentru ei şi că, undeva – acolo, fericirea lor pluteşte pe aripi de pescăruşi, că este de ajuns să răspundă la o chemare şi o vor regăsi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s