Cum se iubește o femeie

photo-shadow-woman-notingthenaPe tema aceasta s-au scris pagini întregi – articole, cărţi. Și totuși, ştim cum se iubesc femeile? Ele nu sunt toate la fel şi nu au aceleaşi preferinţe. De aceea nici eu nu voi face o descriere generalizată. Există o singură femeie pe care o cunosc foarte bine, care iubeşte şi își dorește să fie iubită aşa cum voi explica în continuare.

Femeia aceasta te aşteaptă pe tine – bărbatul care poate să vadă dincolo de aparenţe şi să o evalueze în ansamblu, să observe ceea ce nu este vizibil şi ceea ce ea, uneori, încearcă să ascundă. Aşteaptă să o descoperi, dar trebuie să îţi doreşti cu adevărat acest lucru şi să fii dispus să o accepţi cu tot ce are bun şi mai puţin bun.

Acest tip de femeie are, desigur, un istoric. De-a lungul timpului a trăit frumos, dar a făcut şi multe greşeli şi ar vrea să ai faţă de erorile trecutului ei aceeaşi atitudine pe care o are ea. Femeia despre care vorbesc nu-ţi va oferi toată dragostea de la început şi va pretinde ca, mai întâi, să-i câştigi încrederea, iar asta poate să dureze mult, însă tot de tine depinde cât. Când o vei câştiga, vei primi o iubire specială – o combinaţie de pasiune, afecţiune, înţelegere, prietenie, respect – care te va speria, poate, la început. Însă toate acestea nu vor veni necondiţionat, iar tu va trebui să faci mai mult decât să primeşti.

Femeia aceasta va impune limite şi va avea aşteptări pe care de multe ori ţi le va comunica, însă alteori va trebui să faci eforturi şi să le deduci pe baza indiciilor subtile pe care ţi le va oferi. De aceea, trebuie să o cunoşti, să o analizezi, să o priveşti în ochi şi să-i citeşti în suflet. Ai grijă însă, ea se află într-o continuă dezvoltare, creşte, învaţă; nu va rămâne aşa cum era când ai cunoscut-o. Nu se va mulţumi niciodată doar cu ceea ce este şi va urmări mereu să fie mai bună, pe toate planurile. Trebuie să fii alături de ea, să o încurajezi, să o ajuţi, să o înţelegi, să o temperezi dacă e cazul sau dacă vezi că aripile sale cresc şi că urmăreşte să se apropie prea mult de soare. Şi ea va face acelaşi lucru pentru tine. Va avea nevoie să o protejezi, deşi e o femeie care îşi poartă foarte bine de grijă şi singură. Trebuie să vadă că-ţi pasă, dar să nu o constrângi, să nu o controlezi, să-i nu-i alterezi personalitatea. Oferă-i libertate şi ea va rămâne fidelă alături de tine până la sfârşitul vieţii sale.

Această femeie poate fi o gospodină desăvârşită, dar nu o va face mereu cu plăcere şi niciodată nu va face o pasiune din asta. Pasiunile sale sunt altele. Periodic va avea nevoie de timp numai pentru ea, va dori să evadeze în sine, să mediteze, să nu fie deranjată. Oferă-i timp pentru preocupările sale.

Femeia despre care vorbesc va fi plictisită de discuţiile interminabile, în special de cele legate de lucruri triviale. În schimb, va putea dezbate subiecte existenţiale la nesfârşit şi s-ar bucura să poată face asta cu tine câteodată. Pentru ea, viaţa înseamnă mai mult decât rutina zilnică, dragostea este cosmică, iar sexul este esenţial numai dacă este însoţit de sentimente puternice. Va face din toate o combinaţie între fizic şi spiritual şi va tolera unele momente mai puţin perfecte dacă vei şti să le compensezi la nivel sentimental. Când o vei răni, va suferi profund, va plânge, se va retrage în sine şi va rămâne acolo o perioadă pentru a-şi recăpăta forţele, dar va face tot posibilul să te înţeleagă. Explică-i. Oferă-i numai adevărul. Viaţa este extrem de preţioasă şi prea scurtă pentru a-şi pierde timpul cu un bărbat care nu e în stare să-şi asume responsabilitatea de a spune adevărul – inevitabil îl va descoperi la un moment dat. Fii sincer şi spune-i tot; oricum ea bănuieşte ce gândeşti, aşa că nu-i insulta inteligenţa. Laşitatea o dezgustă şi, deşi o va tolera un timp, la un moment dat îi va fi imposibil să mai respecte un bărbat căruia îi lipseşte curajul.

Din când în când se va purta copilăreşte, se va relaxa discutând banalităţi sau preocupându-se cu nimicuri. Nu o desconsidera pentru asta. De multe ori va fi excesiv de critică, dar niciodată cu privire la tine. Nu răutatea este sursa acestui comportament, ci aşteptarea ca ceilalţi să aibă valori pertinente şi acţiunile lor să respecte măcar cerinţele minime ale bunului simţ. Deseori va părea dură, dar este de o sensibilitate extraordinară pe care va încerca să o ascundă pentru a nu părea vulnerabilă.

Femeia despre care am povestit este un personaj complex care nu poate fi descris în câteva rânduri. Nu reprezintă o enigmă întotdeauna uşor de descifrat şi viaţa alături de ea poate părea complicată, însă merită efortul căci nici o zi nu va mai fi apoi monotonă. Dacă vei reuşi să îi oferi ceea ce are nevoie, vei avea numai de câştigat. Ştie să dea înapoi tot ce primește, ba chiar mai mult decât atât.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s